Colicile bebelușilor – cum le facem față Image

Colicile bebelușilor – cum le facem față

Până încep să meargă bebelușii noștri, noi suntem cei care facem primii pași în meseria de părinte.

Dacă copilul este agitat, plânge și nu doarme, cel mai probabil, are colici.

Colicile bebelușului nu sunt o boală în sine, dar pentru că medicul pediatru are cele mai bune sfaturi pentru ameliorarea acestora, vă recomandăm să vă adresați specialistului de la primele simptome ale disconfortului copilului.

Studiile de specialitate arată că din cauza crampelor bebelușilor, părinții devin  stresați, fiindu-le afectată starea de spirit, iar aceasta se poate răsfrânge asupra copiilor. Ori, în această perioadă de creștere și dezvoltare, este nevoie de cât mai mult calm și liniște, atât pentru copii, cât și pentru bebeluși.

Chiar dacă aceste colici nu afectează starea de sănătate a copilului, fiind o reacție, o adaptare a sistemului digestiv la noul regim alimentar, este indicat să comunicați cu medicul pediatru, pentru sfaturi punctuale și potrivite situației dumneavoastră.

Medicii nu au identificat cu exactitate cauzele crampelor abdominale la bebeluși, dar este dovedit că acestea au legătură cu alimentația. Cauzele colicilor pot fi următoarele:

- lipsa cantității necesare de fermenți, a probioticelor, care ajută în procesul de digestie;

- regimul alimentar al mamei;

- un tranzit intestinal mai lent;

- acomodarea mai lentă la hrana pe bază de lapte;

- intoleranța la lapte;

- introducerea prematură a alimentelor solide în alimentația copilului;

- tehnica inadecvată de alăptare etc.

Urmare consultației, medicul pediatru vă va îndruma cu sfaturi, cum ar fi, schimbarea dietei și a alimentației, a poziției de alăptare, a biberonului, iar dacă este cazul, vă va prescrie suplimente pe bază de probiotice, picături pentru eliminarea gazelor sau tratamente homeopate. În aceste cazuri, este important ca alături de micii pacienți să fie un specialist cu experiență, care are timpul și cunoștințele necesare să vă îndrume pe cel mai scurt drum posibil spre liniște și sănătate.

Fiți sănătoși!

 

 

 

Distribuie

Vreau să fac o programare

Lăsați-ne un număr de contact și vă sunăm imediat.

Consultație online Consultație fizică