Cardiologie Image

Cardiologie

Cardiologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului cardiovascular, care afectează inima și vasele de sânge. La Harper Medklinik punem la dispoziția pacienților o gamă largă de servicii și proceduri pentru afecțiunile cardiace.

Primul pas în diagnosticarea bolilor cardiace este evaluarea simptomelor pacientului și a istoricului medical. Acest lucru poate fi urmat de teste și proceduri pentru a evalua sănătatea cardiovasculară a pacientului, cum ar fi electrocardiograma (ECG), teste de sânge pentru nivelul de colesterol și trigliceride, testarea stresului cardiac, monitorizarea tensiunii arteriale și ecocardiografia.

În funcție de rezultatele testelor și evaluărilor inițiale, pacienții pot primi tratament pentru afecțiunile lor. Tratamentele pot include schimbarea stilului de viață, precum adoptarea unei diete sănătoase, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat, precum și medicamente pentru controlul tensiunii arteriale, colesterolului sau a altor factori de risc cardiovascular.

La recomandarea medicilor Harper Medklinik, pacienții pot beneficia de programe de reabilitare cardiacă, cu scopul de a-și îmbunătăți starea de sănătate și pentru a-și recăpăta funcționalitatea.

Ce este EKG?

În caz de palpitații dese, dureri în piept, tensiune scăzută, hipertensiune arterială, boli endocrine sau chiar dacă un pacient nu este diagnostic cu boli cardiovasculare, medicii recomandă anual efectuarea EKG screening.

Electrocardiograma este o metodă non-invazivă, fără durere, care înregistrează impulsurile electrice ale inimii. Ulterior, acestea sunt transformate într-o imagine grafică interpretată de medicul cardiolog. În timpul efectuării eletrocardiogramei, este recomandabil ca pacientul să respire liniștit, iar pentru o mai bună înregistrare, pot fi recomandate inspirațiile profunde. Procedura durează până la 5 minute.

Pentru a preveni complicații, toți pacienții diagnosticați cu boli cardiovasculare trebuie să efectueze electrocardiograma. Procedura poate preveni eventuale complicații sau posibile reacții adverse la diferite medicamente.

Din data de 22 martie 2023, la Harper Medklinik poți efectua electrocardiograma sigur, efecient și fără repercusiuni asupra organismului.

Programarea o poți face online AICI sau la numrărul de telefon: 078444456. Suntem disponibil și pe Viber/Whatsapp.

Doriți să vă contactăm noi?

Lăsați-ne un număr de contact și vă sunăm imediat.

Consultație online Consultație fizică