Endocrinologie Image

Endocrinologie

Oboseală inexplicabilă, slăbiciune musculară, scădere în greutate sau creștere în greutate nejustificată, modificări ale ciclului menstrual la femei sau impotență la bărbați, sete excesivă și urinare frecventă - sunt doar câteva dintre situațiile în care este important să ne adresăm la un medic endocrinolog. De asemenea, persoanele care au un istoric familial de boli endocrine sau care au suferit de cancer tiroidian sau alte afecțiuni endocrine ar trebui să efectueze examene periodice de control.

Îngrijirea sănătății glandelor endocrine este foarte importantă pentru menținerea sănătății și a calității vieții. Aceste glande sunt implicate în reglarea multor procese importante din organism, cum ar fi metabolismul, creșterea și dezvoltarea, funcția sexuală și reproducerea, precum și starea emoțională și psihică.

Endocrinologia Harper Medklinik

La Harper Medklinik, medicul endocrinolog se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul bolilor glandelor endocrine și a afecțiunilor legate de disfuncția acestora. Aici poți beneficia de servicii precum consultul medical, investigații de laborator, ecografii și tratament medicamentos.

O consultație la medicul endocrinolog poate fi foarte importantă în prevenirea unor boli legate de sistemul endocrin. Aceste boli pot afecta glandele endocrine și nivelurile hormonale din organism, ceea ce poate duce la probleme de sănătate grave. Printre problemele de sănătate care pot fi prevenite printr-o consultație a endocrinologului se numără diabetul zaharat, disfuncția tiroidiană, osteoporoza și problemele de fertilitate.

Diabetul zaharat este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu utilizează eficient insulina produsă. Dacă este lăsat netratat, diabetul poate duce la complicații grave, cum ar fi probleme cardiovasculare, probleme de vedere și probleme renale. Prin vizita la endocrinolog, persoanele cu risc crescut de diabet pot fi identificate și pot fi recomandate modificări ale stilului de viață și tratamente adecvate pentru a preveni dezvoltarea acestei boli.

Disfuncția tiroidiană este o altă problemă de sănătate care poate fi identificată și tratată de endocrinolog. Tiroida este o glandă endocrină care produce hormoni care reglează metabolismul. Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni, iar hipertiroidismul apare atunci când tiroida produce prea mulți hormoni. Ambele probleme pot duce la simptome nespecifice, cum ar fi oboseală, scădere în greutate sau creștere în greutate, dar pot fi identificate prin teste de sânge și examene fizice efectuate de endocrinolog. Tratamentul adecvat poate preveni complicații grave, cum ar fi boala tiroidiană autoimună, tiroidita și cancerul tiroidian.

Osteoporoza este o afecțiune care afectează densitatea osoasă și poate duce la fracturi și alte probleme de sănătate. Endocrinologul poate evalua nivelurile hormonale și poate identifica persoanele cu risc crescut de osteoporoză, cum ar fi femeile în postmenopauză. Prin tratamentul adecvat și modificări ale stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă, osteoporoza poate fi prevenită sau încetinită.

Problemele de fertilitate pot fi cauzate de niveluri hormonale anormale sau de alte probleme legate de sistemul endocrin. Endocrinologul poate evalua nivelurile hormonale și poate recomanda tratamentul adecvat pentru a îmbunătăți fertilitatea și a preveni alte probleme de sănătate.

Ai nevoie de consultația medicului endocrinolog?

Fă o programe AICI sau apelează-ne la numărul de telefon: 078 444 457

 

Doriți să vă contactăm noi?

Lăsați-ne un număr de contact și vă sunăm imediat.

Consultație online Consultație fizică